יש לי פֶטִיש לאלבומי תמונות. שנים שאני שומרת בדים, עורות, קונה בכל מקום בעולם ניירות מיוחדים, מיבאת מבתי חרושת שמסרבים לי שוב ושוב ובסוף לא משאירה להם מוצא והם נענים לבקשותי – עד שארונות החומרים שלי מתפוצצים מצבע ויופי. כדֵי להכין אלבומים צריך קודם כל סבלנות ואהבה לריח של דבק, אף אחד לא טוען שזה בריא אבל יש דברים שגדולים מאיתנו – ואם צריך לנשום קצת רעל כדי שיהיו עוד אלבומים כמו שאני אוהבת אז אני קורבן שמח.
חיפוש אחרי ההתאמה של 3 גורמים יוצר את הצבעוניות: הניירות שימלאו את האלבום והעור בשילוב עם הבד שיעטפו אותו מבחוץ. ברגע שהשלב של התאמת החומרים הסתיימה מתחילה עבודה מדוייקת ומקצועית – חיתוך קרטונים בגדלים הנכונים ומדידות לגזירת העורות והבדים. השלב הראשון הוא הדבקת הדפים עם הפרגמנט. ההדבקות האלו לוקחות ימים שלמים וכל שלב עושים על כל אחד מה״בלוקים״ – הדבקה של בד לחיזוק השידרה ו״קפיטול״ בקצוות ליופי. כשהבלוקים – פנים האלבומים מוכן אני ניגשת להכנת הכריכה. כל התהליך של ייצור 30 אלבומים כל פעם לוקח כחודשים עד שלושה ולכן עדיף לבנות הרבה אלבומים מאותו גודל ביחד.
בחודשים האחרונים בניתי אלבומים בגודל פנורמי קטן שיצאו מקסימים ביותר! אלבומים בגודל 23רוחב על 17סמ גובה מתאימים כמתנה להולדת תינוק עבור תמונות שנבחרות להדפסה, מתאים לברכות ליום הולדת וכמובן מתאים למתנה לסבא או סבתא עם תמונות נכדים.
עכשיו אני ממשיכה את הייצור של אלבומים בגודל קלאסי – מה שאני קוראת לגודל 26 על 27סמ.
השלב הסופי הוא צילום כל אלבום בניפרד כדי שאוכל להעלות את הצילומים לאתר – כל האלבומים נמכרים דרך החנות שבאתר שלי ואתם מוזמנים לבקר ולראות שלא הגזמתי בכלום!