כשביקרתי את ביתי בניו יורק מצאנו את עצמנו עוברות מחנות כלי כתיבה אחת לשניה – ושוהות בכל חנות כזאת מול מדפי המחברות העמוסים אין סוף שעות. מחברות זה ענין אישי – אבל כאחת שלא עוזבת את הבית בלי מחברת בתיק, יש לי תובנות לגבי מה צריכה להיות המחברת האידיאלית!
מחברת שקרובה לליבי תהייה עם כריכה רכה – תשתלב בין שאר הדיירים שבתיק שלי – ולא תדרוש להיות זקופה וקשיחה.
מחברת אישית כזאת לדעתי צריכה להיות קלה – מדפים שלא ישקלו הרבה – לתפוס מינימום נוכחות – ״מחברת נטולת אגו״ הייתי מגדירה אותה. אבל ככזאת – היא חייבת לייצג אותי בגאווה – כשאני מוציאה אותה מהתיק אני רוצה שישאלו אותי בהתפעלות – ״וואוו איפה מצאת מחברת יפה כזאת?״ או כמו שאומרים לי: ״רק לך יכולה להיות מחברת צבעונית כזאת!״
ברור שמצאתי את עצמי בונה מחברות וכל אחת מהן שונה מרעותה. לי הן כולן מתאימות ואני אוהבת אותן מאוד.
ראשית – האיכות! נייר 100גרם, רוב המחברות עשויות מנייר ממוחזר ללא חומצה או כלור, נייר שיש בו חלקי בד ממוחזרים והוא נטול עץ. נייר דק מזה יהיה שקוף מידי לטעמי ועבר מ100גרם יהיה כבד מידי. בלוק הדפים של המחברות מודבק בדבק מעולה מתוצרת גרמניה ששומר על השידרה – קשה לתלוש דפים והשידרה לא נשברת ממשקל היד כשכותבים עליה ונפתחת שטוח ומושלם!
יש מחברות חלקות – עם שורות או עם משבצות. גודל המחברות קלאסי – 21סמ גובה על 14.5סמ רוחב.
הכריכה של כל מחברת שונה – כולם מחופות בבדים צבעוניים שנותנים אופי אישי ומיוחד לכל מחברת.
המחשבה היתה לא להכביד עם קרטון בכריכה ולכן מצאתי פתרון לסיומת הבד כדי שלא יפרם בשימוש – ב-3 פאות המחברות זכו לתפירת אוברלוק במכונה מסביב שמהדקת את הבד לנייר שמתחתיו – ובפאה הרביעית, בחזית של המחברות – תפירה בריקמה צבעונית שתואמת את הצבעים של הבד ונותנת אופי שרק בעבודת יד אפשר להעביר.
כל הכריכות רכות ונעימות למגע – כמו שמחברת אישית צריכה להיות. המחברות יכולות לשמש כיומן מסע, כמחברת לסקיצות, לציור או לכתיבת יומן והגיגים.
להזמנות בואו לבקר בחנות שלנו https://tamiporath.co.il/product-category/notebooks/
או בתאום מראש בסטודיו 054-7254542