סיפור חייה של סבתא שרה כרמלי הוא הביוגרפיה של יקירתנו סבתא שרה שמסביר מה פרוש נשים חזקות, יזמיות, עצמאיות במחשבה ובעשיה – שעלו לארץ צעירות עם חברים בתנועת הנוער, בלי משפחה, הקימה בית, עבדו וגידלו ילדים ונכדים, משפחה למופת. את הקורות אותה בביוגרפיה המרתקת כתבה נפלא סופרת צללים Tamar Rotem כפי שסופר לה מפיה של שרה בפגישות שבועיות רצופות לאורך תקופה. בספר שנקרא ״גברת לגורלי״ שם שכל כך מאפיין את סבתא שרה, אפשר לקרוא על המשפחה של שרה, ההורים, העליה לארץ בעליה ב׳ באחת מאוניות הפאנים (פאן קרסט או פאן יורק), האהבה הגדולה של שרה ויוסק׳ה בעלה – לידת הילדים חלי וירון – וההמשך העצוב שהיה כרוך במחלות ובפרידות מוקדמות.
הספר הודפס השבוע וזאת חשיפה ראשונה שלו. החלוקה לפרקים נעשתה על ידי הכותבת והטקסט בהיר וקריא. את הכריכה לספר צילם נכדהּ וזאת עבודת סריגה שסבתא שרה עמלה עליה. שעות רבות ביום שרה סורגת לנכדים ולנינים סוודרים יפהפיים. בעבר היא יצרה גובלנים – והצילום בפורזץ הוא אחד הגובלנים שתלויים בבית בעבדת ידהּ.
עבודת הגרפיקה נעשתה על אצלי בסטודיו על ידי איתי רווה שיצר ספר מאוורר, צבעוני במידה ומאוד מאוזן בין טקסט ותמונות. אני גאה בספר הזה שנירקם במשך למעלה משנה ומצדיק את העבודה והמחשבה שהוקדשה לו.
לחייך סבתא שרה, את אהובה עלי מאוד. שמחתי להכיר – אבוא בשמחה להשקת הספר לפגוש את המשפחה ולהנות לראות את שרה מחזיקה את הספר על קורותיה. היה מסע נפלא! במידה ותרצו ספר חיים מושקע, לספר את סיפור חייכם או סיפור המשפחה תתקשרו אלי 054-7254542
Hi, I am writing because my great grandmother created a weaving of Penelope undoing her work at night and I always wondered where she got the inspiration. I took a photo of it, used Google Lens to search it, and the only thing that came up was this website with the same exact work in this book memorializing Sarah Carmeli! I am curious what the connection is as my great grandmother was from Iran and, as far as I am aware, she had never left the country. This may be a long shot but I hope you might be able to provide some insight. Do you know where Sarah Carmeli was inspired to do this work? I apologize for writing this in English. I am from Canada and do not speak Hebrew. Thank you in advance!
Ava
dear Ava
I will write you an e-mail. So excited to hear from you! amazing story! I will also call Sara and ask her more details. all the best, Tami