ספר אישי הוא ביוגרפיה שנכתבת בזהירות יתרה – זהו ספר קטן עם משקל סגולי כבד – את הספרים האלו צריך להכין לאט כדי להתאים אותם לכותב, למשפחה: בטעם אישי. בארץ במיוחד – יש סיפורי-חיים של אנשים שיכולים להעיר מתים, לטלטל אדישים, להרטיב עיניים של החזקים והקשוחים ביותר! סיפורים מסקרנים ומיוחדים בכל קנה מידה: סיפורים שמתחילים מעבר לים, מלחמות רחוקות או קרובות, משפחות עם חילוקי דעות, מקצועות מעניינים – אני מרותקת למה שמספרים לי.
כשהסיפור ״יושב טוב״ אני מתאימה לו את התמונות הנכונות, תעודות ומכתבים שאנחנו סורקים ומשבצים במקומות הנכונים. התהליך לוקח זמן – עולים זכרונות ורגשות והכל נוצר כדי ליצור ספר שיספר לדורות הבאים את המורשת המשפחתית.
ספר ברכות לבוס שעוזב את העבודה, ספר שסבא כותב לילדים ולנכדים, ספר למורה שחינך כיתה כמה שנים – ספר אישי. מתנה לגיל 70 או 80 – מומלץ להתחיל לאסוף חומר בזמן כדי להשאיר לנו 3-6 חודשי עבודה, תלוי בהקף העבודה.