מתנה אישית ומיוחדת בחרה סבתא מאירה להכין לנכדתהּ לחגיגת בת המצווה. ספר מתכונים גדול וגדוש, מחולק לקטגוריות; מרקים, עקריות חלבי, עקריות בשרי, סלטים, קינוחים, אפיה, וחגים – חנוכה ופסח.
הספר האישי הנפלא הזה כולל מתכונים של תבשילים כמובן אבל בנוסף לכך סיפורים על אוכל: בין המתכונים יש 4 פינות מיוחדות – כמו ויקיפדיה של תבשילים: פינת ההיסטוריה, פינת הטיפים, פינת ההגיגים ואמירות סבתא: אין ספר דומה לו בעולם!
המוטו של הספר כמתבקש: אוכל זה בית. ״כשאדם פותח שולחן הוא בעצם פותח את הלב״ כך ציינה מאירה בעמוד הפתיחה של הספר ורובנו מרגישים כך. בחג החנוכה האחרון סיפרה לי מאירה שהספר שירת את כל המשפחה בנאמנות – כל אחד יצר תבשיל לארוחה המשפחתית, כולם ידעו שהתוצאה תביא את הצלחת שלהם לטעם של סבתא, לטעם של החגים שהם חוגגים יחד, לריח של המטבח של הבית. מתנה נפלאה! כל המשפחה זכתה מהעבודה הזאת, לא רק נכדת הבת מצווה.
להכנת ספר מתכונים משפחתי תכתבי לי ונחשוב איך מתקדמים